Våra katter

Katter är ett naturligt och kärt inslag på vår gård.

Vår äldsta katt Minnie är importerad från Norge och skulle fyllt 15 år till Jul. Vi saknar henne sedan 4 veckor och  kanske finns hon i "Katthimlen"

Katten som är upphovet till många barn är Mixie. En trefärgad trevlig katt som behagade nedkomma med 6 ungar den 2/7 2006.

Hösten 2006 flyttade en grå hankatt, av oss döpt till Rasmus, in i vårt stall med 3 ungar vilket innebar att på Ravelsäng fanns det plötsligt 12 katter. Rasmus har flyttat nu och en av ungarna omkom på vägen. Kvar i stallet är nu Rabalder som håller ordning på alla 4-benta.

Vår granne Kerstin ville gärna ha 2 kattungar men eftersom det blev 3 röda pojkar så blev det svårt att välja. Valet utföll som så att alla 3 flyttade hem till Kerstin. De 2 Ridgebackpojkarna Fonzie och Kindy blev knappast imponerade av dessa små röda vettvillingar som fick vara överallt där inte ens hundar fick vara. Det blev med ens väldigt orättvist!! Kerstins hem skulle visa sig vara bra för katter. Senare på hösten flyttade Mozart från stallet till Kerstin. Inte heller nu jublade hundpojkarna. Men eftersom matte så gärna ville ha dessa katter som bredde ut sig överallt så fick dom väl bo och samsas så gott det gick. Ännu så länge bor resten av kattbeståndet kvar hos oss. Tydligen är maten bra på detta "pensionat".

Vackra Tixie och broder Fjodor finns inte längre. Bilar och katter passar inte ihop. Kanske leker ni nu på de evigt gröna ängarna. "Tack mina missar för besöket"/Matte

Mixie och Zorba tillsammans med Rabalder får nu hålla koll på möss och annat på gården.